Volledig scherm
PREMIUM
Zo moet de Vuurvogel er straks uit gaan zien. Het ‘achterste’ deel van het dak wordt verstevigd zodat de gemeente daarop in de toekomst zonnepanelen zou kunnen leggen. © Bulkens Architecten

Basisschool de Vuurvogel levert nog even geen energie aan de wijk

MALDEN - De nieuwe Maldense basisschool De Vuurvogel levert als die klaar is nog even geen energie aan de naastgelegen Kroonwijk. Wel wordt het dak alvast zo stevig gemaakt dat de gemeente er later zonnepanelen op kan leggen.

De bouw van de school aan de Gladiolenstraat start begin komend jaar. Als alles volgens plan verloopt, kunnen de eerste leerlingen er per 1 januari 2021 in. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de school - die door de gemeente wordt betaald - niet alleen energieneutraal zou worden, maar ook de omliggende huizen zou voorzien van energie. Dat zou kunnen door het plaatsen van zonnepanelen, maar ook door een bassin onder de school aan te leggen. Het water daarin zou ’s winters gebruikt kunnen worden voor de verwarming van woningen en zomers om deze te koelen. 

Quote

De school wil door, dat snappen we. Maar hoe we de wijk gaan voorzien van energie, daar zijn we nog niet uit

Frank Eetgerink, Wethouder Heumen

Op die ideeën is nu even de rem gezet. Volgens wethouder Frank Eetgerink zit hem dat er vooral in omdat de bouw van de school en de plannen voor de energievoorziening in de wijk niet parallel lopen. ,,De school wil door, dat snappen we. Maar hoe we de wijk gaan voorzien van energie, daar zijn we nog niet uit.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen