Volledig scherm
Frank Verweij (links) en Jaap Sterk met de taart: wethouder Irma van de Scheur kijkt toe. © Henk Baron

Bedrijventerreinen in Berg en Dal allemaal vol

OOIJ – De bedrijventerreinen in de gemeente Berg en Dal zitten allemaal vol. Alleen op het Leuthse bedrijventerrein Lieskes Wengs is nog een lege kavel, maar daar is wel een optie voor verleend aan een bedrijf dat er wil bouwen.

Donderdag werden de laatste twee bouwkavels op het Ooijse bedrijventerrein De Bouwkamp symbolisch overhandigd door wethouder Irma van de Scheur aan de ondernemers Jaap Sterk (hovenier) uit Beek en Frank Verweij (vastgoed) uit Wercheren. Daarmee is dit bedrijventerrein in 20 jaar tijd volgelopen. 

De wethouder had een taart meegebracht met de tekst ‘Bedrijvig Berg en Dal, aantrekkelijke kavels beschikbaar’, maar die tekst is dus achterhaald. Want alle bedrijventerreinen zitten vol. De gemeente Berg en Dal is dan ook druk bezig om het bedrijventerrein De Hulsbeek in Groesbeek uit te breiden. 

Wonen

Recent is besloten om hier  inpandige bedrijfswoningen toe te staan onder de voorwaarde dat het gehele pand energieneutraal wordt gebouwd en dat het om een bedrijfswoning gaat, die niet los van het bedrijf - als zelfstandige woning - bewoond mag worden. 

Jaap Sterk Hoveniers gaat op De Bouwkamp een pand van drie etages bouwen: vanaf de bovenste etage heb je prachtig uitzicht over de Waal. Frank Verweij (Fairtex Holding) gaat er een loods bouwen die verhuurd wordt aan Clean Lease (wasserij). Verweij verwacht het pand in januari 2019 op te kunnen leveren. Op bedrijventerrein De Bouwkamp bezit het bedrijf al meerdere panden. De Bouwkamp ging 20 jaar geleden ‘open': er zijn nu 25 vooral lokale bedrijven op gevestigd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen