Volledig scherm
Het voormalige belastingkantoor aan de Stieltjesstraat. © Google Streetview

Belastingkantoor Stieltjesstraat niet voor eind dit jaar verhuurd

NIJMEGEN - Het asielzoekerscentrum aan de Stieltjesstraat in Nijmegen is sinds vandaag officieel gesloten. Woningcorporatie Talis hoopt het voormalige belastingkantoor eind dit jaar in gebruik te nemen als een 'tussen wal en 't schip'-flat, voor mensen die elders geen huurwoning kunnen vinden.

Sneller gaat het niet, zegt een Talis-woordvoerster. ,,Het gebouw is niet ons eigendom en dan mag je het volgens de Woningwet niet zomaar verhuren. En van het woonconcept dat we daar willen neerzetten, hebben we niet vijf voorbeelden op de plank liggen. Dus dat kost ook nog wat tijd.''

Talis wil de 110 studio's in het gebouw verhuren aan studenten die niet in aanmerking komen voor een kamer bij de SSH&, expats, mensen die in scheiding liggen of die te weinig inschrijftijd hebben voor een sociale huurwoning. 

Maximaal 5 jaar

Een deel van de studio's wordt verhuurd aan mensen die vanuit een zorginstelling zelfstandig gaan wonen. De nieuwe huurders mogen maximaal 5 jaar wonen in de studio's die hun keuken en badkamer delen. De huurprijs wordt rond de 300 euro per maand.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) trok in februari vorig jaar in het belastingkantoor. Dat werd daarna opgeknapt en eind 2017 kwamen er ook tijdelijk studenten in het azc te wonen. Het idee was dat studenten de integratie van (jonge) asielzoekers zouden bevorderen. Dat project is volgens COA en Socius Wonen meer dan geslaagd. De asielzoekers en studenten wonen nu allemaal ergens anders. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen