Volledig scherm
Speelveldje naast basissschool De Buut in Nijmegen. © Paul Rapp

Besluit sportveldje De Buut voor tweede keer uitgesteld

NIJMEGEN - Het besluit over de toekomst van het veelbesproken sportveldje van basisschool De Buut in Nijmegen is wéér uitgesteld. Die knoop zou eerst half juli en toen half september doorgehakt worden. Maar de termijn is gisteren opnieuw met twee maanden verlengd.

Er is volgens een gemeentewoordvoerder meer tijd nodig omdat een aantal onderzoeken, bijvoorbeeld naar het geluid, nog loopt. Zo lang er gezocht wordt naar een oplossing voor het geluidsoverlast van het sportveldje, wil de gemeente niks zeggen over de gesprekken die de wethouders voeren met buurtbewoners, de schooldirectie en ouders. 

Wereldnieuws

Voor de zomervakantie werd bekend dat het veertig jaar oude speelveld naast de Buut eind juli ontmanteld moest worden wegens geluidsoverlast. Het nieuws veroorzaakte alom commotie. Enkele omwonenden van een appartementencomplex uit 2016 hebben last van de spelende kinderen. 

Uit metingen bleek dat de geluidsnormen inderdaad werden overschreden. Er kwam een petitie, kinderen en ouders liepen in een demonstratieve optocht naar het gemeentehuis en het speelveldje was even wereldnieuws. 

In de zomer werd een afkoelingsperiode afgesproken. In afwachting van een definitief besluit, spelen de kinderen van De Buurt er inmiddels weer dagelijks.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen