Bestuur van Woonbelang zet kritische leden aan de kant

GROESBEEK - ‘Verontruste leden’ die zich onlangs in deze krant kritisch uitlieten over het bestuur van huurdersvereniging Woonbelang, hebben per brief te horen gekregen dat ze uit de club zijn gezet. Ze waren van plan om maandag tijdens de algemene ledenvergadering hun onvrede te uiten in een poging het bestuur op te laten stappen.   

,,Het bestuur heeft ons nu kort voor de vergadering monddood gemaakt om te voorkomen dat het maandag mogelijk opzij wordt gezet’’, zegt Herman Meij, die een brief ontving. Het bestuur schrijft daarin onder meer dat het ‘met grote verbazing en verbijstering kennis heeft moeten nemen van de lasterlijke uitlatingen welke door u (...) werden gedaan in de schrijvende media’. 

Meij en de andere - waarschijnlijk tien - ‘dissidenten’ zijn nu in overleg met een advocaat om te kijken of ze maandag mogelijk toch binnen kunnen komen bij de ledenvergadering. Er is al langer onrust binnen Woonbelang dat in de gemeenten Heumen en Berg en Dal de belangen behartigt van huurders van woningcorporatie Oosterpoort. De club heeft ruim 700 leden. 

Onvoldoende communicatie

De critici vinden dat de bestuursleden onvoldoende communiceren met de huurders en met Oosterpoort en dat ze ‘financieel wanbeleid’ voeren. De Bestuur Advies Commissie, een club van wijze mannen, deed onlangs nog aanbevelingen om de onrust binnen de club te verminderen. 

Volledig scherm
© ad
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen