Astrid van Dael (rechts) is de initiatiefneemster van de nieuwe beweegroute in Overasselt. Sportschoolhouder Dielke van Eeuwijk gaat haar helpen.
Volledig scherm
PREMIUM
Astrid van Dael (rechts) is de initiatiefneemster van de nieuwe beweegroute in Overasselt. Sportschoolhouder Dielke van Eeuwijk gaat haar helpen. © Theo Peeters

Beweegroute door Overasselt moet het dorp gezonder maken: ‘Een route voor jong en oud’

OVERASSELT - Het hele dorp is te gebruiken als plek om te bewegen. Dat is de gedachte achter de ‘Beweegroute Overasselt’. Mogelijk al in de zomer loopt er een parcours door het dorp waarlangs jong, oud en mensen met een beperking aan hun gezondheid kunnen werken.

0 reacties

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari