Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Graafseweg, het gedeelte tussen de Wolfskuilseweg en de Rozenstraat zijn. Achter hen een spandoek met de tekst “4 BAANS = TE VEEL!”. © Paul Rapp

Bewoners Graafseweg komen in actie: ‘Het is als leven aan een snelweg dwars door de stad’

NIJMEGEN - Automobilisten en motorrijders die als maniakken voorbij komen scheuren, bulderende vrachtwagens, dampende uitlaatgassen: wonen aan de Graafseweg in Nijmegen is lang niet altijd een pretje.

Aanwonenden waren dan ook maar wat blij toen wethouder Harriët Tiemens (GroenLinks) onlangs aankondigde de weg te willen versmallen. Nu die plannen op losse schroeven staan, zijn bewoners in de actiestand gekomen.

Automobilisten die dagelijks over de drukke Graafseweg rijden hebben ze vast al eens gezien: de spandoeken in de voortuinen met teksten als ‘Gas terug, 2baans’ en ‘geen 4 maar 2'. Het moge duidelijk zijn: een groot deel van de aanwonenden wil dat de Graafseweg op de schop gaat én teruggaat van vier naar twee rijstroken tussen Wolfkuilseweg en Rozenstraat. 

Of dat ook gaat gebeuren, is nog maar de vraag. Coalitiepartijen GroenLinks en D66 zijn voor, maar coalitiepartner SP heeft grote twijfels. Die partij vreest onder meer sluipverkeer in de omliggende wijken. Woensdag 18 december hakt de Nijmeegse politiek knopen door.

Quote

Het zal toch niet zo zijn dat de wethouder ons blij heeft gemaakt met een dode mus?

Bart Drost, Bewoner Graafseweg
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen