Volledig scherm
Parkeren bij ziekenhuis CWZ. © Paul Rapp

Bezoekers CWZ betalen te veel parkeergeld

NIJMEGEN - Bezoekers van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) betalen doordeweeks te veel parkeergeld. Na 18.00 uur zou parkeren al gratis moeten zijn, zo staat in het gemeentelijk parkeerbeleid, maar dat is het pas na 20.00 uur. Een uur parkeren kost hier 1,80 euro. 

In het weekeinde betalen bezoekers van het CWZ juist weer te weinig parkeergeld: pas vanaf 10.00 uur op zaterdag- en zondagochtend hoeft er geld in de parkeerautomaat. Terwijl betaald parkeren dan al om 8.00 uur zou moeten beginnen volgens het parkeerbeleidsplan. 

Merkwaardig

Merkwaardig, vindt Paul Eigenhuijsen van VoorNijmegen.nu die raadsvragen heeft gesteld aan college van burgemeester en wethouder over de kwestie.

Twee uur te lang doordeweeks en twee uur te weinig in het weekeinde. ,,En dat is al jaren zo”, zegt Eigenhuijsen, die hier een tip over kreeg. ,,Ik heb geen idee wat erachter zou kunnen zitten. Misschien kloppen de borden die op het parkeerterrein staan niet, of klopt het collegebesluit niet.” 

Bezoekuur

Eigenhuijsen vindt de twee uur die bezoekers van het CWZ te veel betalen kwalijker dan de twee uur die ze op zaterdag en zondag te weinig neertellen. ,,Doordeweeks is het juist tussen zes en acht uur 's avonds hartstikke druk in het ziekenhuis vanwege het bezoekuur. Drukker in elk geval dan in het weekeinde.” 

Behalve vragen over het hoe en waarom heeft Eigenhuijsen vragen gesteld over hoeveel geld de gemeente doordeweeks te veel heeft binnengekregen, afgelopen jaren. Ook wil hij weten hoe hoog de inkomstenderving in het weekeinde is. Het parkeerterrein bij het CWZ is eigendom van de gemeente. Die stelde in februari dit jaar opnieuw de tarieven vast voor alle gemeentelijke parkeerterreinen en -garages.     

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen