Volledig scherm
PREMIUM
PR dgfoto Gelderlander Nijmegen: Over de tong: Loetje © Paul Rapp

Biefstuk bashen? Boze reacties op een kritische restaurantrecensie

Een 6,3. Menig eindexamenkandidaat is er blij mee, maar toen onze recensent afgelopen week ditzelfde punt aan het populaire restaurant Loetje in Nijmegen gaf, leverde dat honderden verbolgen reacties op onder het online artikel.  

De recensie kwam erop neer dat de biefstuk oké is, maar dat het eten en de wijze waarop het bereid en geserveerd wordt verder tegenvalt. Hoe konden we het in ons hoofd halen om een restaurant  zo naar beneden te halen, vroegen sommigen zich af? Waarom deden we aan biefstuk bashen? ,,Deze krant heeft het al vaker gepresteerd om een zaak kapot te schrijven”, schreef zelfs een politicus uit Oude IJsselstreek, die er fijntjes op wees dat een restaurant toch niet voor niets al de vijftiende vestiging opent volgens hetzelfde concept? Een ander meende zelfs dat nabijheid van de Nijmeegse redactie van De Gelderlander, op een steenworp afstand van Loetje,  relevant was. 'Daar speelt iets’. 

Daarom: rubriek over journalistieke keuzes van De Gelderlander. Deze week: kritiek op een recensie

De strekking van de recensie werd overigens door velen juist ook wél herkend, maar duidelijk is: kom je aan een restaurant,  dan raak je al snel een gevoelige snaar. Immers: over smaak valt altijd te twisten. En vaste, tevreden gasten zien kritiek op hun favoriete zaak al snel als een persoonlijke aanval.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen