Volledig scherm
De nieuwbouw aan de Handelskade in Nijmegen. Uiterst links starten de uitbaters van Bistro Berlin een tweede vestiging; aan de rechterkant nabij de Hezelpoort komt biefstukkenrestaurant Loetje. © Paul Rapp

Biefstukkenrestaurant Loetje naar Nijmegen

NIJMEGEN - Het Amsterdamse biefstukkenrestaurant Loetje opent half juli een vestiging aan in de nieuwbouw aan de Waalhaven in Nijmegen. 

Het is het tweede restaurant dat zich vestigt in de nieuwbouw aan de Handelskade op de kop,  pal aan de rand van het Nijmeegse stadscentrum, net voorbij de Hezelpoort. 

Eerder werd al bekend dat de uitbaters van Bistrobar Berlin aan de Daalseweg,  op 1 juni hun tweede  horecazaak aan de Handelskade openen, aan de kop van de haven met uitzicht op de Waal. 

Vacatures

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Het bekende stuk vlees van Loetje. © Loetje

Restaurant Loetje is momenteel personeel aan het werven voor het Nijmeegse restaurant, er zijn zeven vacatures.

Loetje staat bekend om zijn ossenhaasbiefstuk. Zo’n 40 jaar geleden was café Loetje een buurt- en biljartcafé in Amsterdam Zuid. Toen bleek dat er steeds meer en meer behoefte was aan een ‘echt’ avondmaal, werd de ossenhaasbiefstuk geïntroduceerd. De biljarttafels maakten plaats voor gewone tafels.

Vijftiende 

Nijmegen wordt de vijftiende vestiging van Loetje. 

Met de komst van Loetje is de laatste commerciële ruimte op de Handelskade ingevuld, aldus Verbeek Bedrijfsmakelaars uit Nijmegen. In totaal komen aan de Handelskade ruim 530 koop- en huurappartementen en circa 2.900 vierkante meter commerciële ruimte. De Handelskade is vrijwel klaar. De komende maanden worden de laatste woningen opgeleverd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen