Volledig scherm
Het bedrijf BuyBay vestigde zich een paar maanden geleden op het Nijmeegs/Wijchense industrieterrein Bijsterhuizen, goed voor vijftig banen. © Eveline Van Elk

Bijsterhuizen: 200 banen erbij

NIJMEGEN/WIJCHEN - Op het Nijmeegs/Wijchense bedrijventerrein Bijsterhuizen zijn afgelopen jaar circa tweehonderd banen bijgekomen. Vorig jaar werkten er 5.800 mensen; nu zijn dit er circa 6.000.

Werd de groei vorig jaar nog opgevangen door het zittende personeel, de trend is nu dat er meer vaste krachten en flex-medewerkers worden aangenomen.

Dat blijkt uit de jaarlijkse barometer, een enquête onder ondernemers op het bedrijventerrein. Hier zijn 270 bedrijven gevestigd.

Nog meer cijfers: ruim 62 procent van de ondernemers verwacht dit jaar een verdere stijging van de omzet. De totale omzet van alle bedrijven zou vorig jaar naar schatting op 2 miljard euro uitkomen; in 2015 werd de gezamenlijke omzet berekend op 1,2 miljard. ,,Bij heel veel bedrijven gaat het heel goed'', zegt Elly Jaspers, de parkmanager. 

BuyBay

Grote nieuwkomer in september was BuyBay, een snelgroeiend bedrijf dat leeft van tweedehands handel en bij de start goed voor vijftig werknemers. Komend voorjaar opent logistiek dienstverlener DHL een nieuwe distributiehal langs het spoor naar Nijmegen, dat werk biedt aan minstens zestig mensen.

Top 3

DHL is een van de drie grote werkgevers op Bijsterhuizen. De top 3 bestaat verder uit Ceva logistics en het vleesverwerkend bedrijf Berkhout Langenveld. 

Uit de barometer komt verder naar voren dat ondernemers meer willen investeren in duurzaamheid. En niet alleen om kosten te besparen, zoals veel ondernemers vorig jaar aangaven, maar om bij te dragen aan een beter milieu. Ook besteden meer bedrijven dan vorig jaar geld aan innovatie. Bijna de helft (45 procent) van de bedrijven die de enquête invulde, investeert 2 procent van de omzet in vernieuwing. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Burgemeester Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatverandering’
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls in Katowice op de bres voor stad als ‘aanjager aanpak klimaatver­an­de­ring’

    NIJMEGEN - Steden moeten in Europa dé aanjagers worden bij de aanpak van klimaatverandering. Die boodschap verkondigde Nijmeegs burgemeester Hubert Bruls vanavond persoonlijk tijdens de wereldklimaattop in het Poolse Katowice. Hij deed dat voor vertegenwoordigers van de Europese Commissie en de Verenigde Naties. Deze ‘call for action’ lanceerde Nijmegen in november met 21 andere (voormalige) Groene Hoofdsteden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen