Volledig scherm
PREMIUM
Vrachtwagentje met drugsafval laat tussen Heumen en de wijk Weezenhof in Nijmegen een spoor van 9 kilometer achter. Het busje is op een parkeerplaats aan de 62 ste straat in Weezenhof al lekkend achtergelaten. © Paul Rapp

Bijtende vloeistof in woonwijk geloosd: 'Die lui hebben schijt aan alles'

NIJMEGEN - Een 58-jarige inwoner van de Nijmeegse wijk Weezenhof steekt zijn verontwaardiging niet onder stoelen of banken. ,,De lui die hiervoor verantwoordelijk zijn, hebben schijt aan alles en iedereen. Dat is wat me nog het meeste angst inboezemt", verklaart hij boos.

Hij kijkt toe bij de vrachtauto die woensdagochtend op een parkeerplek tussen de woonhuizen aan een nauwgezet politieonderzoek wordt onderworpen. Forensisch specialisten dragen beschermende pakken en maskers voor mond en neus. Grote drugsvaten zijn zichtbaar waaruit dinsdagavond immense hoeveelheden giftige, zure vloeistof moet zijn gevloeid. 

Dat is gebeurd op deze parkeerplek, maar vooral ook tijdens de rit hier naartoe. Let wel: over een afstand van 9 kilometer. Vanuit Overasselt eerst dwars door natuurgebied Hatertse en Overasseltse Vennen. In het rustige, goed aangeschreven Weezenhof eindigt de tocht midden in de woonwijk, vlakbij een basisschool.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit moet je weten als je auto is uitgebrand
    PREMIUM
    Vijf vragen over

    Dit moet je weten als je auto is uitgebrand

    NIJMEGEN - Liefst zeven auto’s gingen in de nacht van maandag op dinsdag in vlammen op in Nijmegen. Het is zeker niet de enige plaats die de laatste tijd geteisterd wordt door autobranden. Ook in Grave, Culemborg, Ede en Arnhem zijn de laatste weken meerdere wagens uitgebrand die vermoedelijk waren aangestoken. Wat moet je verzekeringstechnisch doen na zo'n brand? En neemt het aantal autobranden echt zo toe in de regio? De Gelderlander zet het op een rij.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen