Volledig scherm
Jaap Robben, voormalig Stadsdichter van Nijmegen, schreef zijn debuutroman 'Birk'. © Bert Beelen

'Birk' van Nijmegenaar Jaap Robben wint eerste Boekhandelsprijs

NIJMEGEN - De eerste Nederlandse Boekhandelsprijs gaat naar 'Birk' van de Nijmeegse schrijver Jaap Robben. Dat heeft hij op zijn Facebookpagina bekendgemaakt.

De Nederlandse Boekhandelsprijs is een initiatief van Gerda Aukes, medewerker van boekhandel Den Boer in Baarn. Iedereen die in een boekhandel werkt kon tot en met 31 januari zijn of haar beste boek van 2014 voordragen.

In andere landen zijn literaire prijzen van boekhandels gebruikelijk, in Nederland was die er nog niet.

Promotiecampagne
Robben (1984) publiceerde gedichten en korte verhalen voor kinderen en volwassenen en 'Birk' is zijn eerste roman. Zijn werk verschijnt bij uitgeverij De Geus. Aan de Nederlandse Boekhandelsprijs is een promotiecampagne verbonden.

Speciale editie
Tijdens het Lezersfeest in Haarlem ontvangt Robben een beeld en van 'Birk' wordt een speciale editie gemaakt die vanaf 28 februari in de winkel ligt.

  1. Arno Cup joeg met een kettingslot krakers uit zijn pand:  ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’
    PREMIUM
    VIDEO

    Arno Cup joeg met een ketting­slot krakers uit zijn pand: ‘De politie had die gasten eruit moeten werken’

    NIJMEGEN - ,,Spullen pakken, wegwezen! D’r uit hier zeg ik! En haal die joint uit je mond ja!’’ Zo begint het filmpje dat gisteren op videosite Dumpert is geplaatst en al meer dan 370.000 kijkers heeft getrokken. Te zien is hoe eigenaar Arno Cup op maandag 17 december wordt geconfronteerd met krakers die zijn pand, de oude Bulters-garage aan de Nieuwe Dukenburgseweg in Nijmegen, zijn binnengedrongen. Vol frustratie en met een kettingslot in de hand probeert hij terug te vorderen wat van hem is.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen