‘Boegbeeld van verjonging’ stopt als raadslid in Mook, een vrouw volgt hem op

MOOK - Drukke werkzaamheden bij de provincie Noord-Brabant en een verhuizing naar Den Bosch. Dat zijn de redenen voor Peter Wijers (31) van DGP om de Mookse politiek te verlaten. Daarmee verliest Dorpsgroepering Pouwels, zoals de partij het omschrijft,  ‘het boegbeeld van de verjonging in de DGP’.  Zijn meest logische opvolger als raadslid is Joseth Mulders. 

Volledig scherm
Peter Wijers © DGP

Volgens Ton Herings, bestuurslid van de partij en mede-raadslid, neemt Wijers in de raadsvergadering van maart afscheid van de gemeente Mook en Middelaar. ,,We zijn druk doende met zijn opvolging.” Dat wordt in principe de volgende op de lijst, en dat is Mulders. Honderd procent garantie geeft Herings niet. ,,Gesprekken zijn gaande. We zijn er nog niet helemaal uit.” 

Niet dat de partij Mulders niet ziet zitten. Bovendien zijn de spelregels nou eenmaal zo dat de eerstvolgende op de lijst wordt voorgedragen als nieuw raadslid, maar zij moet dan nog wel ‘ja’ zeggen.  En ook Mulders heeft het met een full-time baan als chemisch analist bij een farmaceutisch laboratorium in Nijmegen druk.

Wordt zij het niet, dan nog blijft de kans op een vrouw als nieuw raadslid het grootst. Na haar staan nog twee vrouwen op de lijst van DGP.   

  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen