Sinds de tijd van waarschuwen voorbij is, loopt de bekeuringenteller in Nijmegen flink op. De voorbije twee weken werden 248 boetes uitgeschreven aan overtreders van de coronamaatregelen, zoals hier in het Kronenburgerpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Sinds de tijd van waarschuwen voorbij is, loopt de bekeuringenteller in Nijmegen flink op. De voorbije twee weken werden 248 boetes uitgeschreven aan overtreders van de coronamaatregelen, zoals hier in het Kronenburgerpark. © Paul Rapp

Bonnenregen in Nijmegen: al 248 boetes uitgedeeld aan corona-overtreders

NIJMEGEN - Het regent corona-bekeuringen in Nijmegen. De afgelopen twee weken deelden handhavers 248 boetes uit aan overtreders van de virusmaatregelen. Daarmee is de Waalstad bonnen-koploper van Oost-Nederland.

De bekeuringenteller loopt op sinds het weekend van 22 maart. Toen besloot burgemeester Hubert Bruls dat de tijd van waarschuwen voorbij was. Vanaf dat moment schreef de politie 175 boetes uit. Gemeentelijke handhavers (boa's) slingerden nog eens 73 corona-overtreders op de bon.

,,Enkele bekeuringen gingen naar mensen die gesloten sportcomplexen betraden. Maar het gros van de boetes was voor overtreders van de samenscholings- en afstandsregels”, laat burgemeester Bruls weten. Sinds de noodverordening van 26 maart mogen mensen niet met meer dan twee personen op straat zijn als ze geen 1,5 meter afstand houden. 

Quote

We doen dit niet om de staatskas te spekken

Hubert Bruls, burgemeester Nijmegen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen