Volledig scherm
PREMIUM
Het Lierdal op de grens van de gemeenten Heumen en Mook en Middelaar. Archieffoto © Theo Peeters

Bos en Kuil: ‘Ontwikkeling van het landschap wordt getorpedeerd’

MALDEN - Tom van Weert, voorzitter van de vereniging Bos en Kuil, maakt zich zorgen. Als de Heumense gemeenteraad het Landschapsontwikkelingsplan (LOP) wegstemt, vreest Van Weert dat de ondersteuning wegvalt voor honderden vrijwilligers die zich op allerlei manieren inzetten voor deze gemeente.

Bos en Kuil begon ooit als actiegroep om het Lierdal groen - en dus vrij van woningen - te houden. Inmiddels is het een club vrijwilligers die zich bezighoudt met allerlei projecten om het gebied te verfraaien. Van hoogstamboomgaarden tot heggen langs het snelfietspad. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen