Brandweer Wyler houdt Paasvuur in ere, zij het op een andere locatie

WYLER - De vrijwillige brandweer van Wyler heeft zondagavond het traditionele Paasvuur in ere gehouden. In Nederland is menig Paasvuur vanwege de droogte afgeblazen omdat men bang was dat er brandjes zouden ontstaan.

In Wyler is het Paasvuur al 10 jaar op de Dorpsplaats geweest maar voor de veiligheid werd deze keer uitgeweken naar een wei van de familie Vierboom, naast de brandweerkazerne aan de Hauptstrasse in Wyler.

Het feest was er niet minder om. Om 19.00 uur ging het vuur in de stapel hout, struiken afval en kerstbomen. Zo’n 100 belangstellenden uit Wyler waren naar het terrein van de brandweer gekomen, niet alleen voor het Paasvuur maar vooral ook voor het feest wat er in Wyler bij hoort.

De ouderen konden genieten van broodjes braadworst en uiteraard het goudgele vocht dat rijkelijk aanwezig was. Voor de kinderen was een klein Paasvuur georganiseerd waar de kinderen stokbrood konden bakken. Het was geslaagd, want iedereen heeft genoten, zo liet brandweercommandant Klaus Verhoeven van de vrijwillige brandweer Wyler weten.

Volledig scherm
Het paasvuur in Wyler. © Joop Verstraaten
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen