Volledig scherm
PREMIUM
De carnavalsoptocht in Breedeweg. © Theo Peeters

Breedeweg weert Maas en Walers bij carnavalsoptocht na wangedrag: ‘Kinderen vorig jaar soms doodsbang’

BREEDEWEG - Bij de carnavalsoptocht in Breedeweg zijn dit jaar alleen deelnemers uit de gemeenten Berg en Dal, Heumen, Mook en Middelaar en Gennep welkom. Op die manier wil de organisatie wagens met jongeren uit Maas en Waalse dorpen weren. Die zorgden vorig jaar voor veel overlast.

De maatregel is genomen in overleg met de gemeente. Organisator Henk Coenen: ,,Daarmee is ook afgesproken dat er dit keer streng gehandhaafd wordt. Melden zich op 25 februari wagens die niet zijn ingeschreven, dan worden die direct teruggestuurd.”

Zwaar vuurwerk

De Breedewegse carnavalsoptocht liep vorig jaar al voordat deze begon uit de hand. Coenen: ,,De optocht begint om half twee, maar om een uur of tien stonden er al wagens die met keiharde muziek Breedeweg op zijn grondvesten deden trillen.” 

Daarnaast werd er zwaar vuurwerk afgestoken en op het Kerkplein zorgden meelbommen ervoor dat het plein met een wit goedje werd besmeurd.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen