Brouwerij Nevel haalt voortaan álles uit Gelderland: ‘Dit is écht lokaal’

VIDEONIJMEGEN - Brouwerij Nevel brouwt als eerste bier dat uitsluitend Gelderse ingrediënten bevat. Met graan uit Groesbeek, Loenen (Slijk-Ewijk) en park Lingezegen bij Lent, hop uit Empe en Zieuwent, een mouterij in Winterswijk, Nijmeegs kraanwater, kruiden uit Renkum, bloesem en bessen uit voedselbos Ketelbroek (Groesbeek-De Horst) en ‘wilde’ gisten die in de vrije natuur zijn gevangen en in het voormalige Honig-complex worden gekweekt. 

,,De term ‘lokaal’ is helaas een modewoord geworden; het wordt ook gebruikt voor bier waarvan de ingrediënten van over de hele wereld gehaald worden", zegt Mattias Terpstra, mede-eigenaar van de Nijmeegse microbrouwerij.

,,Wij willen het écht lokaal. Vanwege duurzaamheid, maar ook omdat we daarmee onze unieke smaak creëren. Je proeft de streek waar de ingrediënten vandaan komen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen