Volledig scherm
PREMIUM
Vuurwerk op de Graafsebrug in Nijmegen. © Bert Beelen

Bruls: de jaarwisseling moet echt anders

OpinieNijmegen - De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls wil een viering van oud en nieuw waarbij iedereen zich thuis kan voelen. Een nationaal feest, met duizenden feestlocaties, waarvoor niemand zich als organisator opwerpt, met zoveel incidenten en zoveel hulpverleners in touw: dat kan volgens Bruls niet meer.

Stel je voor, iemand steekt midden in een vol restaurant een grote sigaar op en blaast de rookwolken de ruimte in. Een storm van protest vanuit de andere gasten zou ongetwijfeld het gevolg zijn. Toch was dit beeld nog niet zo lang geleden gebruikelijk in de Nederlandse horeca.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vernieuwd ‘grootste restaurant van Nijmegen’ schaft vleesloze maandag af

    Vernieuwd ‘grootste restaurant van Nijmegen’ schaft vleesloze maandag af

    NIJMEGEN - De Refter, het universiteitsrestaurant op de Nijmeegse campus, is voor 1,2 miljoen euro helemaal verbouwd en vernieuwd. Het oude meubilair is buiten de deur gezet, nét als Meatless Monday, oftewel de vleesloze maandag. Een hamburger of een ander stuk vlees is vanaf volgende week álle dagen te krijgen in de vernieuwde Refter. Na driënhalf jaar zet de Radboud universiteit een streep door de vegamaandag.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen