Volledig scherm
Burgemeester Bruls met vertegenwoordigers van de andere Europese steden die de Call for Action in november ondertekenden. © Gemeente Nijmegen

Bruls naar klimaattop Katowice in Polen

NIJMEGEN  - Burgemeester Bruls gaat maandag naar de klimaattop in Katowice om namens 22 steden uit heel Europa en vier Europese stedennetwerken een Call for Action aan te bieden aan de Europese Commissie. Hij doet dit omdat Nijmegen de huidige EU Green Capital is en (mede) initiatiefnemer is van de oproep.

Met de Call for Action willen de steden een beroep doen op regeringen om beter gebruik te maken van de kennis van steden en intensiever samen te werken aan duurzame oplossingen. Ook willen de steden dat inwoners en bedrijven meer bij klimaatvraagstukken worden betrokken. De steden doen zelf de belofte om extra stappen te zetten om duurzaamheid te verbeteren.

De Call for Action is in november in Nijmegen getekend door steden die EU Green Capital zijn (geweest) of die deel hebben genomen aan de competitie: Amsterdam, Barcelona, Bristol, Brussel, Essen, Freiburg, Gent, Hamburg, ’s Hertogenbosch, Kopenhagen, Lahti, Lissabon, Ljubljana, Malmö, Nantes, Nijmegen, Nürnberg, Oslo, Reykjavik, Stockholm, Umea en Vitoria Gasteiz.

Met het vliegtuig

Burgemeester Bruls reist overigens per vliegtuig naar het Poolse Katowice. Een woordvoerder benadrukt dat de burgemeester maar één dag gaat en andere vervoersmiddelen daarom te veel tijd zouden kosten. Toen Nijmegen op uitnodiging bij de klimaattop in Parijs was , is bijvoorbeeld gekozen voor de trein. De CO2-uitstoot van de vliegreis naar Polen wordt in elk geval gecompenseerd, aldus de woordvoerder.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen