Volledig scherm
Bus 58, ofwel de Duitse bus op de Burchtstraat in Nijmegen. Vanaf zondag zijn alle lijnbussen écht weg uit de deze straat, de discussie hierover heeft twintig jaar heeft geduurd. © Archieffoto DG

Bus weg uit Burchtstraat

NIJMEGEN - De bus is sinds zondag écht weg uit de Burchtstraat in Nijmegen. Daarmee zijn de Burchtstraat, Grote Markt en Augustijnenstraat het exclusieve domein voor wandelaars en fietsers. 

De lijnbussen rijden nu over de Waalkade, ook nu die opnieuw is ingericht met meer groen. De binnenstad en Benedenstad blijven zo bereikbaar voor busreizigers. 

Dat de Burchtstraat direct na de Vierdaagse al busvrij wordt, is al lang afgesproken. Als alternatief voor de vervallen bushalte in de Burchtstraat kunnen reizigers straks uitstappen op de haltes Plein 1944 en Valkhof. De discussie over de bus uit de Burchtstraat heeft twintig jaar geduurd. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen