Volledig scherm
Bussen vrijdagochtend over de Waalkade. © DG

Bussen rijden via de Waalkade: vandaag even, vanaf zondag definitief

NIJMEGEN -  Ze zijn vast even terug: bussen op de Waalkade. Vrijdagochtend gebruikten de streekvervoerders deze route omdat de singels dicht zijn vanwege de intocht van de Vierdaagse. Vanaf 13.00 uur is deze omleidingsroute afgesloten want dan starten de evenementen op de Waalkade. Bussen uit het noorden rijden vanmiddag via de Oversteek de stad in.

,,Het is deze dag altijd lastig", zegt een woordvoerder van busmaatschappij Breng. ,,We moeten voor de bussen aparte routes zoeken en soms lukt het even helemaal niet. Maar we krijgen er een mooi feest voor terug.”  

Kortere reistijd

Vanaf zondag gaan de bussen die via de Burchtstraat of over de singels door Nijmegen rijden definitief weer over de Waalkade. De kade is vorige week opgeleverd na een renovatie. Deze route moet de reistijd van de bussen bekorten en de doorstroming op de singels bevorderen.

Als de renovatie van de Waalbrug klaar is, bekijken busbedrijven, gemeente Nijmegen en provincie of dat zo blijft of dat enkele buslijnen toch weer via de singels gaan rijden. Dat speelt pas eind 2020. 

Herinrichting Waalkade

De Waalkade was maandenlang afgesloten vanwege de herinrichting. Bussen die daar gewoonlijk reden, volgden een alternatieve route via de Burchtstraat of de singels. Die bussen keren na de Vierdaagse terug naar het oude traject. Daarnaast had het gemeentebestuur afgesproken dat álle bussen op termijn uit de Burchtstraat zouden verdwijnen. Ook die verhuizen per 21 juli naar de Waalkade.

Dat de Burchtstraat direct na de Vierdaagse al busvrij wordt, is al lang afgesproken. Als alternatief voor de vervallen bushalte in de Burchtstraat kunnen reizigers straks uitstappen op de haltes Plein 1944 en Valkhof. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeldzame bloedzuigers maken Gelderse Poort blij
    PREMIUM

    Zeldzame bloedzui­gers maken Gelderse Poort blij

    OOIJ - Trappel met lieslaarzen aan in een ondiepe poel in de Gelderse Poort, en voor je het weet zit het rubber vol met bloedzuigers. Geen gewone kleintjes, maar de zeldzame medicinale bloedzuiger, de grootste soort van Nederland die zo'n 15 centimeter lang is. Van de slechts twintig tot dertig plaatsen waar het waterbeestje voorkomt, geldt de Gelderse Poort als een van de populairste stekken. In een van de poeltjes werden in een uur tijd maar liefst 169 bloedzuigers gevonden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen