Lachgasballonnen aan de Lentse Warande.
Volledig scherm
Lachgasballonnen aan de Lentse Warande. © Gerard Verschooten

CDA wil opheldering over overlast Lentse Warande: ‘Zet alles op alles op lachgasverbod’

NIJMEGEN - Nijmegen moet zo snel mogelijk werk maken van een verbod op lachgas. Dat zegt het Nijmeegse CDA-raadslid Marjolijn Mijling. Dat de overlast aan de Lentse Warande gepaard gaat met veel gebruik van lachgas, is volgens haar illustratief voor het probleem.

 1. Het wemelt van de slakken en dit kun je er tegen doen: ‘Korrels doden slakken, maar ook egels en zanglijsters’
  PREMIUM

  Het wemelt van de slakken en dit kun je er tegen doen: ‘Korrels doden slakken, maar ook egels en zanglijs­ters’

  Het regent slakken. Althans, het natte zomerweer zorgt ervoor dat het in de tuinen en op straat wemelt van deze slijmerige kruipers. Dat het slakkenweer is, moeten we maar even accepteren, zegt bioloog Gerrit Jansen uit Nijmegen. Korrels zijn voor de professionele tuinder een noodzakelijk kwaad, maar de doorsneetuinliefhebber kan beter de planten die deze dieren aantrekken gewoon opruimen.
 2. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen