Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Cel voor Nijmeegs stel voor gebruik anderhalve ton crimineel geld voor reizen, chalets en leaseauto's

ARNHEM – Een 55-jarige man uit Nijmegen is vrijdag veroordeeld tot een jaar cel waarvan drie maanden voorwaardelijk voor het witwassen van ruim anderhalve ton aan crimineel geld in vijf jaar tijd. Dat bedrag moet hij inleveren.

Ook zijn 53-jarige echtgenote is veroordeeld voor het witwassen van dat bedrag. Zij kreeg negen maanden cel opgelegd waarvan drie maanden voorwaardelijk. Haar advocaat stelde op de zitting twee weken geleden dat zij zich niet bezig had gehouden met de financiën. Maar de rechtbank zegt in haar vonnis dat ze had moeten vermoeden dat geld waarmee reizen, leaseauto’s en chalets werden bekostigd niet uit reguliere bron afkomstig kon zijn.

Het ontnemingsbedrag valt een stuk lager uit dan het Openbaar Ministerie had gevorderd. Dat ging uit van het witwassen van meer dan drieënhalve ton tussen 2010 en 2015. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinneringen’
    PREMIUM

    Door een babbeltruc verloor Ans (82) de sieraden van haar man: ‘Gelukkig blijven de herinnerin­gen’

    NIJMEGEN - Ans Giesbers (82) uit Nijmegen is de hele week al van de kaart, vertelt ze. Twee getinte personen ‘van een jaar of twintig’ die zich voordeden als medewerkers van Liander, bestolen haar dinsdagmiddag in haar appartement van kostbare sieraden. Een horloge en twee ringen met diamanten waren, naast foto’s, de laatste tastbare herinneringen die ze had van haar man Henny. Hij overleed 46 jaar geleden.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen