Volledig scherm
© Thinkstock

Celstraf na stelen 30.000 euro van dementerende vrouw

ARNHEM – Een 40-jarige Nijmegenaar die introk bij een 87-jarige, dementerende vrouw in Nijmegen en zonder haar toestemming gebruik begon te maken van haar pinpas, is veroordeeld tot twintig maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk. Hij stal ruim 30.000 euro van haar tussen april en november vorig jaar.

De man was drugsverslaafd. Hij woonde eerst bij de vrouw in de buurt en deed weleens klusjes voor haar. Nadat zijn relatie was stukgelopen, trok hij bij de vrouw in. De bank vertrouwde het op een gegeven moment niet omdat er grotere bedragen werden opgenomen dan ze van de vrouw gewend waren. 

De bank blokkeerde de rekening. Vervolgens belde een man die de stem van een oude vrouw leek na te doen en probeerde de blokkade ongedaan te krijgen. Een medewerker belde de vrouw. Toen bleek dat zij van niets wist, werd de politie gewaarschuwd.

Agenten troffen een verwarde vrouw aan in haar woning. Volgens haar arts dementeert ze. De Nijmegenaar heeft schuld bekend en berouw getoond. De rechtbank legde hem een proeftijd op van drie jaar waarin hij wordt begeleid door de reclassering en onder meer een ambulante behandeling moet ondergaan.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. PREMIUM
    Bij de politierechter

    Agent racist noemen en vergelij­ken met nazi's pikt de rechter niet

    Het is een uur of elf 's avonds wanneer meneer B. (48) op 25 augustus 2017 op het station in Zwolle aankomt. Hij heeft een uurtje de tijd om de laatste trein te halen en besluit de buurt wat te verkennen. Daarbij stuit de Nijmegenaar op twee agenten die hem om zijn legitimatie vragen. Volgens B. spreken ze hem op onbeschofte wijze aan door hem onder andere meteen te tutoyeren. Etnisch profileren omdat hij uit Suriname komt, zo vermoedt hij. Hij voelt zich behandeld als een crimineel en beschuldigt de agenten van racisme, waarop aanhouding volgt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen