Volledig scherm
Entree van winkelcentrum Dukenburg. © Archieffoto Theo Peeters

C&A sluit vestiging in Dukenburg

NIJMEGEN - Modeketen C&A sluit begin augustus de deuren in winkelcentrum Dukenburg. In januari sloot ook al de C&A-vestiging aan de Jacobslaan. 

Nijmegen houdt één C&A-filiaal over: in de Burchtstraat in het centrum van de stad. Voor het noodlijdende winkelcentrum in Zwanenveld, waar al zoveel panden leeg staan, is dat een nieuwe klap.  

,,De reden van deze sluiting is het slechte bedrijfseconomische resultaat in combinatie met de matige commerciële toekomstprognose van dit filiaal’’, laat een woordvoerder weten. Een nieuwe huurder is nog niet gevonden voor het pand in Dukenburg, laat Piet Hein Verhulst weten namens de Ondernemersvereniging Winkelcentrum Dukenburg.

'Toch voordeliger'

Quote

Grotere winkelop­per­vlak­tes kunnen gunstig zijn voor het aantrekken van nieuwe huurders

Maarten Mulder, voorzitter van de Coöperatieve Vereniging van Eigenaren van het winkelcentrum, betreurt het vertrek van de modezaak die zich landelijk jarenlang aanprees met de reclameslogan 'C&A is toch voordeliger'. De winkel kwam begin jaren tachtig naar het in 1976 gestarte winkelcentrum en was jarenlang een van de grote trekkers. 

,,Op korte termijn is het heel jammer, zeker voor het voorste deel van het winkelcentrum’’, aldus Mulder. Hij verwijst naar het winkelgedeelte met BCC, Intertoys en zonnestudio SunSpecial, waar verder veel vierkante meters leeg staan. ,,Op de langere termijn heeft dat als voordeel dat er mogelijkheden zijn om ruimtes anders te verdelen. Grotere winkeloppervlaktes kunnen gunstig zijn voor het aantrekken van nieuwe huurders.’’

Lidl

Daar wordt stevig over onderhandeld, liet Mulder in mei al weten aan De Gelderlander. Onder meer een discountsupermarkt - mogelijk Aldi, waarschijnlijker Lidl - toont belangstelling, tot genoegen van de andere winkeliers. Met een extra supermarkt naast de Albert Heijn is de kans groter dat het winkelcentrum meer dagelijkse bezoekers en daarmee klandizie trekt.

Voor het winkelcentrum is het alle hens aan dek, omdat de omzetten al een paar jaar op rij 10 tot 20 procent lager zijn. Gemiddeld staan vijftien tot twintig winkels leeg. Hoewel de huren op een aantal plekken is gehalveerd, lukt het niet om de bezetting omhoog te schroeven. 

Gratis

Gratis parkeren, begin deze maand na 20 jaar weer ingevoerd voor de parkeerkelder met 770 parkeerplaatsen, moet meehelpen daar verandering in te brengen. Voor de beleidsmakers van C&A komt die aanpassing te laat. 

Al het C&A-personeel zal worden overgeplaatst naar filialen in de regio. In de loop van dit jaar wordt de C&A in de Burchtstraat opnieuw ingericht voor een 'eigentijdser winkelconcept'. ,,De belangrijkste pijlers zijn een moderne winkelomgeving, eenvoudig je weg vinden, heldere keuzes en meer ruimte voor de klant’’, aldus de woordvoerder.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen