Gestrand in de Filipijnen: voor Ulftenaar Mart Raben geen grote straf
Volledig scherm
PREMIUM
Gestrand in de Filipijnen: voor Ulftenaar Mart Raben geen grote straf © DG

Chaos op vliegvelden door coronacrisis: terug naar huis lukt lang niet altijd

NIJMEGEN/ULFT - Enkele duizenden inwoners van Gelderland zijn momenteel nog ergens in de wereld op reis, zo schat het Ministerie van Buitenlands Zaken. Veel van hen willen vanwege de uitbraak van het coronavirus zo snel mogelijk terugkeren naar Nederland. In lang niet alle gevallen is dat echter mogelijk. Achterblijvers proberen er het beste van te maken. 

Ellen van der Vleuten uit Nijmegen moest noodgedwongen haar reis door Zuid-Amerika staken.
Volledig scherm
Ellen van der Vleuten uit Nijmegen moest noodgedwongen haar reis door Zuid-Amerika staken. © DG

Luchtvaartmaatschappij KLM vliegt - zoals het er nu uitziet - de aankomende dagen nog met lege vliegtuigen naar tal van bestemmingen in de wereld om passagiers op te halen.

,,We willen zoveel mogelijk reizigers naar huis brengen”, laat een woordvoerder van KLM weten. ,,Maar garanties geven we niet. De situatie verandert van minuut tot minuut: sommige landen sluiten hun luchthavens of zelfs hun vliegruim, daar kunnen we niet op anticiperen.”

Zijn advies voor Nederlandse reizigers in het buitenland: ga zo snel als mogelijk naar een vliegveld waar KLM op vliegt. ,,Daar heb je de beste kans om alsnog een ticket te krijgen.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen