Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Bos gaat regelmatig de straat op om actie te voeren, zoals vorig jaar bij een protest tegen reclameposters van Suit Supply. © Paul Rapp

Civitas Christiana: Anti-homo, anti-abortus en anti-revolutie

Anti-revolutie, anti-abortus, anti-homo. Civitas Christiana bestaat vijf jaar. Op straat lopen de acties van de fundamentalistische katholieke stichting geregeld uit de hand, thuis in de bossen bij Nijmegen is het net een gewoon bedrijfje.

Terwijl abortusklinieken de afgelopen maanden borden opplakten om te waarschuwen voor ‘agressieve antiabortusdemonstranten’ voor de deur en de roep om veilige bufferzones bij abortusklinieken steeds luider klonk, dachten ze in Casa Nova: nú doorpakken.

Quote

Ik zag het de verkeerde kant op gaan met dit land en daar ben ik niet voor uit Kroatië hier komen wonen. Nu help ik elke dag mee aan de strijd voor een betere maatschap­pij.

Hier, in dit oude klooster in de bossen van Heilig Landstichting, schrijven de medewerkers van Stichting Civitas Christiana voor het behoud van katholieke normen en gezinswaarden, pro-life teksten voor de dagelijkse spreekkoren bij abortusklinieken. Woorden die velen door de ziel snijden, maar die een groeiende groep Nederlanders recht uit het hart gegrepen zijn, zeggen de tekstschrijvers.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen