Olaf Kemerink
Volledig scherm
PREMIUM
Olaf Kemerink © Paul Rapp

Communist Olaf Kemerink, enfant terrible van de SP: ‘Ik vind mezelf wel radicaal, maar niet gevaarlijk’

NIJMEGEN - De Nijmeegse rechtenstudent en communist Olaf Kemerink (22) is het enfant terrible van de SP. Door de jongeren wordt hij op handen gedragen, maar het bestuur royeerde hem om zijn radicale ideeën. Na een paar weken aan de zijlijn zit hij sinds zondag weer stevig in het zadel als voorzitter van Rood, de jongerenafdeling van de SP. De jongeren wijzigden de statuten om Kemerink en vijf andere geroyeerde leden weer in de armen te kunnen sluiten.

1 reactie

 • Bus

  2 maanden geleden
  M. Bus Hij is 22. Geef 'm tijd. Tuurlijk is hij radicaal. Maar ook hij wordt ouder en gematigder. En als hij nu op z'n 22e al boven het maaiveld uitkomt en in èlk geval nadenkt over hoe dingen beter kunnen.. Ik zie een goede toekomstige politicus. Thierry vindt ik bv ècht eng.
 1. De grande dame van de Berg en Dalse VVD stopt ermee: ‘Het is lang genoeg geweest’
  PREMIUM

  De grande dame van de Berg en Dalse VVD stopt ermee: ‘Het is lang genoeg geweest’

  GROESBEEK - Ze is de nestor van de Berg en Dalse gemeenteraad. Mechteld ten Doesschate is sinds 1982 het boegbeeld van de VVD in eerst de vroedschap van Groesbeek en, na de gemeentelijke herindeling in 2015, in die van Berg en Dal. Maar de grande dame van de Berg en Dalse politiek gaat er een punt achter zetten: ze is niet meer beschikbaar voor de liberale lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Strandpaviljoenhouders Scheveningen: 'Laat maar komen!'
  Play

  Strandpa­vil­joen­hou­ders Schevenin­gen: 'Laat maar komen!'

 2. Dit was Nederland: dinsdag 20 april
  Play

  Dit was Nederland: dinsdag 20 april