Containers op strand Groenlanden: ‘jutters’ weggestuurd

OOIJ - Op het Waalstrand ter hoogte van het gehucht Groenlanden in de Ooijpolder zijn drie containers aangespoeld. Zaterdag sloegen ze rond 15.30 uur van een schip af, dat door de storm in de problemen kwam.  Maandagmiddag zijn de containers door een kraanschip geborgen.

De scheepvaart heeft geen hinder gehad van de overboord geslagen containers. Die kwamen, aldus een zegsvrouwe van Rijkswaterstaat, vrijwel meteen tussen twee kribben op het strand terecht. 

Meubels 

Quote

Elke lading staat geregi­streerd

Woordvoerder, Rijkswaterstaat

De lading bestaat uit meubels en meubel-onderdelen. ,,De lading staat geregistreerd. Als er iets gebeurt, weten we vrij snel om wat voor een lading het gaat", aldus Rijkswaterstaat. Het schip kon zijn reis vervolgen.

Het afgelopen weekend zijn de aangespoelde containers door een beveiligingsfirma tegen ‘jutters’ bewaakt. De firma heeft 's nachts twee keer iemand weg moeten sturen, die een kijkje kwam nemen bij de containers. Hoe groot de schade is, is niet bekend.      

Volledig scherm
De berging maandagmiddag. © Gerard Verschooten
Volledig scherm
© Gerard Verschooten
Volledig scherm
De aangespoelde containers bij Groenlanden in de Ooijpolder. © Gerard Verschooten
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen