Rijnstate Ziekenhuis Arnhem neemt maatregelen tegen coronavirus.
Volledig scherm
Rijnstate Ziekenhuis Arnhem neemt maatregelen tegen coronavirus. © Jordi Deckert/Eastview media

Corona in Gelderland: 79 besmettingen in Nijmegen, Renswoude nog steeds coronavrij

NIJMEGEN  - In Nijmegen zijn inmiddels 79 mensen officieel besmet met het coronavirus, in Renswoude staat de teller altijd nog op 0. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die maandagmiddag zijn gepubliceerd.

Nijmegen blijft daarmee in Gelderland de stad met de meest vastgestelde corona-patiënten. In één dag tijd zijn er negen patiënten bijgekomen, zo stelt het RIVM.

De Waalstad betreurde zondag ook het tweede dodelijke slachtoffer als gevolg van corona: een 76-jarige man met ernstige gezondheidsproblemen kwam door het longvirus om het leven.

Ook in aanliggende gemeentes zijn relatief veel mensen besmet. Zo telt Berg en Dal inmiddels 33 corona-patiënten, heeft Overbetuwe er 30 en zijn in Wijchen 21 besmettingen geregistreerd. Mogelijke verklaring is dat de gemeentes dichter bij Limburg en Noord-Brabant liggen, de provincies waar vooralsnog de meeste besmettingen plaatsvinden.

Renswoude nog altijd op nul

Boven de rivieren gaat het een stuk minder hard: zo heeft Arnhem er ‘slechts’ 20 en is in Renswoude officieel nog steeds geen enkele inwoners dat het longvirus onder de leden heeft. Het RIVM benadrukt dat mensen met lichte klachten niet worden getest, dus dat het daadwerkelijke aantal mogelijk veel hoger ligt.

In heel Nederland zijn er 545 nieuwe patiënten bijgekomen, dat zijn er minder dan de afgelopen dagen. De afgelopen 24 uur stierven 34 patiënten aan het longvirus.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen