Met onder meer afzetlinten zorgen kraamhouders ervoor dat bezoekers van de Nijmeegse markt voldoende ‘corona-afstand’ van elkaar houden.
Volledig scherm
Met onder meer afzetlinten zorgen kraamhouders ervoor dat bezoekers van de Nijmeegse markt voldoende ‘corona-afstand’ van elkaar houden. © Bert Beelen

CORONABULLETIN #18: politie deelt boetes uit in Gelderse steden en ‘straks juist meer doden door maatregelen’

NIJMEGEN - De nieuwsberichten over het coronavirus volgen elkaar in rap tempo op. De Gelderlander zet dagelijks de belangrijkste gebeurtenissen op een rij. Met vandaag: de strenge coronaregels zouden meer levens kosten dan ze opleveren, het verdriet om Rien en Rina Smits uit Alverna en meer dan twintig boetes uitgedeeld in Arnhem en Nijmegen samen.

  1. LIVE | Eerste repatriëringsvlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    LIVE | Eerste repatrië­rings­vlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    Het afgelopen etmaal werden er 164 nieuwe sterfgevallen gemeld, aldus het RIVM vandaag in de dagelijkse update. Het aantal ziekenhuisopnames laat een dalende lijn zien. 336 vandaag, ten opzichte van 502 gisteren. Ook het aantal ic-opnames volgt die trend. ‘Geniet van de zon in de tuin en op balkon’, luidt het advies voor dit voorjaarsweekend. Om herhaling van twee weken geleden te voorkomen, zijn op veel plekken maatregelen genomen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rond het virus.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen