Hans Verhagen van restaurant De Loopplank in Middelaar is zijn terras aan het opknappen en zet alles meteen zover uit elkaat dat de gasten straks rustig kunnen zitten. Alles  anderhalve meter uit elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Verhagen van restaurant De Loopplank in Middelaar is zijn terras aan het opknappen en zet alles meteen zover uit elkaat dat de gasten straks rustig kunnen zitten. Alles anderhalve meter uit elkaar. © Theo Peeters

Coronavirus zorgt voor trage start pleziervaartseizoen: ‘Ook volgende maand niet anders’

MIDDELAAR - De zon schijnt, de temperatuur is goed en toch verwacht havenmeester Jan de Vaan van jachthaven de Driesen in Middelaar niet dat het komend paasweekend storm loopt met gasten. De mensen met een vaste plaats komen misschien wel maar niet massaal, passanten nagenoeg niet, vermoedt hij.

En dan valt het C-woord. Corona. Ook watersporters hebben last van het virus dat wereldwijd dood en verderf zaait. ,,We mogen open, maar er zijn wel beperkingen”, zegt De Vaan. Het toilet- en douchegebouw blijft dicht.

,,Omdat we in de kleine ruimte de verplichte afstand van anderhalve meter en de hygiëne niet kunnen garanderen. We willen niemand in gevaar brengen.” De poort naar de haven wordt ‘s morgens vroeg al open gezet. ,,Zodat niemand de knoppen van de deur hoeft aan te raken.”

Het is en blijft waarschijnlijk rustig, ook al is april de maand waarin het vaarseizoen van start gaat. ,,Je zag de afgelopen dagen met het mooie weer wel wat beweging. Maar veel mensen volgen toch het advies van de overheid op: ‘blijf thuis’. Ook volgende maand gaat dat niet veel anders zijn, denk ik.”

Quote

Het afgelopen weekend heb ik vrij weinig oudere mensen gezien bij hun boot. Die kwamen wel op maandag en dinsdag

Jan de Vaan, Havenmeester
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen