Het terras van De Hemel aan de Franseplaats in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van De Hemel aan de Franseplaats in Nijmegen. © Eigen foto

Credible, De Hemel en De Pelgrim mogen terrassen niet tijdelijk uitbreiden

NIJMEGEN - De Nijmeegse horecazaken De Hemel, De Pelgrim en Credible mogen hun terrassen niet tijdelijk uitbreiden. Horeca-ondernemer Selmar de Roo van de drie zaken kreeg vrijdagavond telefonisch drie keer ‘nee’ te horen van de gemeente Nijmegen.

10 reacties

 • David

  3 jaar geleden
  ''Het terrein bij De Hemel en De Pelgrim is privaatterrein dat hoort bij het pand en geen publieke grond. Daarom kan de gemeente daar geen vergunning voor afgeven.'' Waarom is een vergunning nodig voor privaat terrein?
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  ''Het terrein bij De Hemel en De Pelgrim is privaat terrein dat hoort bij het pand en geen publieke grond. Daarom kan de gemeente daar geen vergunning voor afgeven.''Waarom is een vergunning nodig voor privaat terrein? 
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Ik vind het raar. Er is rekening gehouden met van alles en iedereen. De vergunning voor privé terrein waar toestemming is van de eigenaar, de inzet voor de maatschappij en rekening houdend met de buurt. Super gedaan, dus waarom is alles afgekeurd. Het is voor mij onduidelijk en vreemd. Er lijkt met meerdere maatstaven te worden gemeten door de @gemeentenijmegen 
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Wat enorm slecht zeg! Waarom zou je dit tegenhouden als de bewoners en omgeving akkoord zijn? Help de ondernemers die creatief blijven om te overleven. Dit is een veilige oplossing volgens de richtlijnen. Volgens mij heb ik dit hele team nog voor Nijmegen aan de slag gezien met vuilnis prikken? Hun personeel inzetten om de stad te helpen en dit terug krijgen. Sorry maar hier snap ik helemaal niets van..
 • Anonymous

  3 jaar geleden
  Weer een prachtig voorbeeld van de Nederlandse politiek. Geen empathie voor de ondernemer, geen visie en geen ondersteuning voor de ondernemer.Ga zo door dan overleven we de Corona uitbraak wel, maar gaan we kapot in de periode erna! 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen