Dakloze Tawan maakt video’s van zijn leven: ‘Hoe kom ik uit deze situatie?’

Ruim 12.000 volgers op de populaire app TikTok, video’s die honderdduizenden kijkers trekken en talloze reacties. Op het eerste gezicht lijkt Tawan een succesvolle jongeman die alles voor elkaar heeft. Maar schijn bedriegt. De twintiger zwerft al anderhalf jaar op straat, de laatste maanden voornamelijk in Nijmegen, en slaapt ’s nachts in een tentje op het strand. ,,Hoe kom ik uit deze situatie?”

5 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  PMA Passon. In veel gevallen kun je er zelf niets aan doen, ik ben 4 jaar dakloos geweest, en had het allemaal voor elkaar. gezin en eigen bedrijf. Dan komt er een scheiding, bedrijf failliet en psychische problemen, door dit alles. Geen adres betekent ook geen uitkering, je kunt niet soliciteren zonder vaste verblijf plaats, je zit gewoon tussen wal en schip. In nederland is het gewoon heel slecht geregeld.
 • Tom Hond

  2 jaar geleden
  Zonder een postadres kan je niet veel je kan geen uitkering aanvragen of id,paspoort,enz enz de enige mogelijk die iemand heeft is dat iemand zijn post adres verhuurd voor een bepaald bedrag en vandaar uit iets kan opbouwen ook al slaap je in een tentj, maar goed dan moet ie wel willen natuurlijk.Als mensen al een gedrags probeem hebben dan is het gewoon een bodemloze put.
 • AG Bartes

  2 jaar geleden
  @Jos Teunisse, Mensen als u lezen maar de helft van een artikel. Aan uw reactie te zien heeft u de belangrijkste trefwoorden gemist. Ik zal deze opsommen: Geadopteerd, Borderline, PTSS, depressie. Deze jongen heeft gepaste hulp nodig en empathie i.pv. uw oordeel. Als iedereen zou reageren als u, dan zou de wereld een nog lelijkere plek zijn.
 • Jaap Spruitenburg

  2 jaar geleden
  De echte waarde van een land wordt bepaald door hoe ze de mensen die vallen weer oprapen om op eigen benen te kunnen staan. En daarin is Nederland tot op het bot toe failliet. Welke eigen verantwoording heb je over geestesziekte of instabiele thuissituaties is de vraag die gesteld moet worden. Wanneer iemand om hulp vraagt moet deze geboden kunnen worden. Bedrijven worden in dit land het hand boven het hoofd gehouden terwijl de mensen soms niet eens een bestaansrecht hebben.
 • Jos Teunisse

  2 jaar geleden
  Als je zelf je kansen vergooit, weglopen doet voor je havo examen. Dan heb je tijdens de lessen niet goed nagedacht over consequenties. Geen diploma, zwerver worden. Kijk Taiwan. Nu sta je in de rij tussen de influx van asielzoekers. Op de zelfde woning markt. Die er niet is. Moeten wij belastingen betalers jou een vergenoegzaam leven bezorgen? Jammer dat je weglopen doet voor eigen verantwoordelijkheid. Kort voor je examen weglopen. Je bent nu een levende voorbeeld voor jeugdigen.