Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Ellen Luijks bij de nu nog kale vlakte van De Diepen. © Theo Peeters

De Diepen: nu een kale vlakte,
straks een drassig paradijs voor insecten

MILSBEEK - Er is verbeelding voor nodig om het nu al te zien. Aan de Zwarteweg in Milsbeek keert een moerasgebied terug zoals dat er een eeuw geleden ook lag. Met subtiele stroompjes en honderden bloemen- en plantensoorten. ,,Het wordt een paradijs voor insecten", voorspelt boswachter Ellen Luijks. 

Maar zover is het nog niet. Wie nu De Diepen bekijkt, ziet vooral een kale vlakte van 50 hectare, waar graafmachines vier maanden lang 40 centimeter van de bodem schraapten om die voedselarmer te maken. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Molenhoeks Makkie: ‘Geen makkie, wel heel mooi’

    Molenhoeks Makkie: ‘Geen makkie, wel heel mooi’

    MOLENHOEK - Na een luid kanonschot - een verwijzing naar de 444-jarige herdenking van de Slag op de Mookerhei - startten zondagochtend zo’n 1250 lopers tussen 6 en 89 jaar hun cross over de hei. Vanaf de sfeervolle markt, met vendeliers, muzikanten en figuranten in kledij van weleer, ging het de stille Mokerschans op. ,,Een killer”, volgens initiatiefnemer Arthur Hofstad. ,,Het Makkie is dan ook niet bepaald een makkie, maar wel erg mooi.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen