De eerste zwaaistenen van Benjamin liggen er deze week

videoNIJMEGEN - Het plan van de 8-jarige Benjamin Dondorp om in Nijmegen zwaaistenen te leggen, wordt deze week werkelijkheid. De jonge Nijmegenaar gaat woensdagmiddag met gemeenteraadsleden de eerste stenen beschilderen.

Volledig scherm
Benjamin Dondorp © Tom Hessels

De zwaaistenen, een idee dat is overgewaaid uit Zwolle, moeten zorgen voor meer contact tussen mensen, door bijvoorbeeld naar elkaar te zwaaien. De stenen kunnen zowel in de stoep worden gelegd als bij mensen op de vensterbank worden geplaatst.

Nadat Benjamin in oktober de gemeenteraad had toegesprokem, namen Joep Bos-Coenraad (GroenLinks) en Marjolijn Mijling (CDA) het initiatief voor de schildermiddag.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaatste kans’ om dwang te bedwingen
    PREMIUM
    Bij de politierechter

    Nijmeegse kleptomaan krijgt ‘allerlaat­ste kans’ om dwang te bedwingen

    Meneer S. (53) komt zuchtend binnen. Hij spreekt met verslagen stem en buigt regelmatig het hoofd want liever zou hij onzichtbaar zijn. Het enige frivole aan hem is de modieuze zonnebril op zijn haardos, maar verder zit er een man die zich diep schaamt na de zoveelste miskleun. En dat is steeds dezelfde: winkeldiefstal. Dit keer pikte hij op 8 september bij Albert Heijn in de wijk Meijhorst een paar handdoeken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen