Volledig scherm
PREMIUM
Heleen Brons en Robbert van Sonsbeek. © Bert Beelen

De hele mikmak op tafel, net als in Barcelona

mijn tent is topDe helft van alle nieuwe horecagelegenheden stopt binnen vijf jaar. Waarom gaat dat de ene nieuwe zaakje het wel maken? In deze aflevering: bistrobar Regent aan de Hertogstraat 71 in Nijmegen.

Regent, zo heet het restaurant van Heleen Brons (24) en Robbert van Sonsbeek (30). Heeft niks met regen te maken, of met regenten. Regent is een nieuwe druif die onder meer in Groesbeek wordt verbouwd, vertelt Brons. Ze is van de wijnen. Regent is, eigentijds, in opkomst. Net als hun restaurant. Mooie statige naam ook.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool
    PREMIUM
    De politierechter

    Een flinke tik op de vingers voor vuurwerk, en dan is John niet meer zo cool

    John (23) is een uit de kluiten gewassen jongen die energiek de rechtszaal binnenkomt, alsof hij even een futiel dingetje moet regelen. Maar in de aanklacht gaat het om een misdrijf waarop hoge straffen staan: eind 2017 is hij betrapt op het bezit van illegaal vuurwerk: 98 knallers, met schilderachtige namen als Super Cobra 6, Titanium Salute en niet te vergeten de befaamde Gorilla Bomb - niet te verwarren met de gelijknamige marihuanasoort die ook explosief schijnt te zijn.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen