Volledig scherm
De Ibiza-markt bij De Kaaij zondagmiddag. © DG

De Kaaij komt weer even tot leven

NIJMEGEN - Duizenden bezoekers wisten vandaag de Ibiza-markt bij cultureel terras De Kaaij te vinden. De organisatie is er heel blij mee, omdat het lang onzeker was of de markt kon doorgaan.

Vanwege geplande werkzaamheden aan de Waalbrug, duurde cultureel terras De Kaaij deze zomer maar drie weken. Tot en met 20 juli, daarna zou de renovatie van de brug beginnen. Het leek er aanvankelijk dan ook op, dat ook de Ibiza-markt dit jaar niet door kon gaan. 

Volledig scherm
Kraampje op de Ibiza-markt. © DG

Alleen toen duidelijk werd dat de werkzaamheden weer werden uitgesteld, vroeg de organisatie alsnog een dagvergunning aan voor alleen de Ibiza-markt. 

,,En die kregen we van de gemeente, maar het is wel spannend geweest'', vertelt Manon Weitering van Hip & Happy Events. ,,Ook hadden we gedacht dat het dit jaar misschien rustiger zou worden omdat er nu geen volledige Kaaij meer is, maar het is echt druk geworden, ik denk dat er wel 10.000 mensen rondlopen.''

Rijkswaterstaat stelde de renovatie van de brug uit, nadat er zware metalen waren aangetroffen in de oude verf. Toen duidelijk werd dat het werk na de Vierdaagse ook nog niet kon beginnen, was het te laat om de hele Kaaij weer terug te laten komen. Dat was wrang voor het evenement, gezien de voortdurende zomerse weersomstandigheden. De Ibiza-markt was dus echt het laatste stukje 'Kaaij' van dit jaar. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen