Volledig scherm
PREMIUM
Manifestatie tegen fascisme en racisme op het Faberplein, november vorig jaar. © Paul Rapp

De rauwe randjes zijn nog niet verdwenen bij links Nijmegen

NIJMEGEN - De rechtszaak rond de vermeende Nijmeegse bedreiger van Thierry Baudet zet de linkse scene in die stad weer volop in de schijnwerpers. Hoe ziet die activistenscene er vandaag de dag eigenlijk echt uit?

Burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen uitte zelf onlangs zijn zorgen over linkse activisten in zijn stad. Tegelijkertijd is er volgens hem sprake van een beperkte groep radicalen, een harde kern van enkele tientallen linkse activisten in Nijmegen. Hetzelfde geldt volgens hem voor extreemrechts. Die uitersten aan beide kanten voeden elkaar en hebben elkaar nodig om te overleven. ,,Gelukkig bestaat het overgrote deel van de stad uit weldenkende Nijmegenaren.”

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Deze zomer staan veertig studenten op straat door illegale verkamering in Nijmegen
    PREMIUM

    Deze zomer staan veertig studenten op straat door illegale verkame­ring in Nijmegen

    NIJMEGEN - Zeker 40 studenten die wonen in illegaal verkamerde panden in de Nijmeegse wijk Bottendaal dreigen deze zomer op straat te komen. Onlangs ontvingen zij brieven van de Omgevingsdienst Nijmegen (ODRN), waarin staat dat de panden vóór eind juni gelegaliseerd moeten zijn. Als dat niet gebeurt, moeten de studenten hun kamers uit. Het is een druppel op een gloeiende plaat, stelt bewonersplatform Kamerbreed.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen