Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen/Nederland:Kees van den Bosch, afscheid ARGOS/VPRO radioDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

De stem van Argos zwijgt voortaan

NIJMEGEN - Zijn stem is bekender dan zijn gezicht. Kees van den Bosch uit Nijmegen was eindredacteur en presentator van het onderzoeksprogramma Argos op de radio. Nu gaat hij met pensioen. Een man in vijf hoofdstukken.  

,,Toen ik op de arbeidsmarkt kwam, begin jaren tachtig, was er geen werk. In Nijmegen ontstond een soort informele economie, van mensen die leefden van een uitkering en niet zochten naar betaald werk. De bewust baanlozen. De stad wemelde van de initiatieven. Het was een linkse tijd. Ik geloofde in de wereldrevolutie. Ik werkte bij de stichting Overal, de kringloopwinkel - die nog steeds bestaat. We haalden tweedehands spullen op bij mensen en verkochten die in onze winkel. Spotgoedkoop vaak, een bankstel had je voor vijf gulden. Toch verdienden we er wat aan. Ongeveer 100.000 gulden per jaar. Dat gaven we weg aan goede doelen. Zo heb ik tien jaar geleefd. Nu zou dat niet meer geaccepteerd worden, maar ik kijk er met groot plezier op terug."

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen