Het vergeten kerkhofje van de Grenadier Guards in 1945. Links enkele Britse gesneuvelde militairen: William Draycott, Gerard Hamblin en Harry Heenan. De slachtoffers zijn na de oorlog herbegraven op War Cemetery Jonkerbos in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het vergeten kerkhofje van de Grenadier Guards in 1945. Links enkele Britse gesneuvelde militairen: William Draycott, Gerard Hamblin en Harry Heenan. De slachtoffers zijn na de oorlog herbegraven op War Cemetery Jonkerbos in Nijmegen. © Archief Heemkundewerkgroep Heilig Landstichting

De vergeten begraafplaats voor Britse militairen die vochten om de Waalbrug

HEILIG LANDSTICHTING/NIJMEGEN - Voor 23 Britse militairen die bij de strijd om de Waalbrug en Operation Veritable om het leven kwamen, is in Heilig Landstichting een kleine begraafplaats geweest. Het is een bijna vergeten plek, maar er is nog een ooggetuige.

0 reacties

  1. Rechtse katholieken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’
    PREMIUM
    1

    Rechtse katholie­ken starten petitie tegen film Benedetta: 'Stop beledigen van Onze Lieve Vrouw’

    VEENENDAAL - Civitas Christiana, de radicaal-rechtse katholieke stichting die onder meer strijdt tegen abortus, hekelt de film Benedettta van Paul Verhoeven. 'Hier is sprake van blasfemie', zegt Hugo Bos, de directeur van de stichting Civitas Christiana, die eerder dit jaar van Heilig Landstichting bij Nijmegen naar Veenendaal verhuisde. Bos is een petitie gestart waarin bioscoopketen Pathé opgeroepen wordt de film niet meer te vertonen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen