Volledig scherm
Dennis van Alst neemt afscheid, toegejuicht door 8.000 mensen in Belfast. © Willem Hol

Dennis van Alst zet punt achter internationale
carrière bij Juliana Bicycle Team Millingen

BELFAST - Dennis van Alst heeft na 25 jaar een punt gezet achter zijn internationale carrière bij het Juliana Bicycle Team (kunstfietsen) uit Millingen. Dat deed hij na afloop van een optreden in Belfast.

Op 6-jarige leeftijd stapte Van Alst in Millingen op de eenwieler. Hij was 15 jaar toen hij doordrong tot het A-team van de kunstrijwielvereniging, de enige in zijn soort ter wereld. Het fietsen op eenwielers is eigenlijk een individuele sport, maar in Millingen heeft het zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een showsport in teamverband. En dat doen ze nergens anders. 

110 jaar

Volledig scherm
Dennis van Alst (midden) met 140 kilo op zijn nek. © Willem Hol

Juliana bestaat dit jaar 110 jaar en telt 120 leden, waarvan er zo'n 40 actief zijn. ,,We trainen twee keer per week. Ik heb inmiddels een zoontje, er is een tweede kind op komst en ik heb een drukke baan. Het lichaam wilde nog wel maar ik kom tijd tekort”, aldus Van Alst (40). Hij stopt met fietsen, maar blijft wel voorzitter van Juliana. 

Van Alst, advocaat van beroep, heeft in de afgelopen 25 jaar meer dan 100 optredens in het buitenland gehad met het A-team. In Canada, Amerika en vrijwel alle landen van Europa is Juliana een graag geziene gast op taptoe’s en dergelijke. Afgelopen weekend was het A-team op een taptoe in Belfast. Na het optreden van Juliana werd Van Alst door de speaker teruggeroepen voor een ereronde door de arena, toegejuicht door de 8.000 bezoekers. ,,Het was voor mij een emotioneel moment", aldus Van Alst. 

Quote

Het was voor mij een emotioneel moment

Dennis van Alst, Juliana Millingen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen