Volledig scherm
Een foto uit de oude doos van DES Leuth. Eigen foto

DES Leuth bestaat 120 jaar: De Fraps ziet Abraham

LEUTH - Muziekvereniging DES  (Door Eendracht Sterk) bestaat 120 jaar en blaasorkest De Fraps ziet Abraham. Dat wordt zaterdag 16 juni gevierd met een gratis concert van beide gezelschappen in De Vriendenkring (20 uur) in Leuth.

DES is opgericht in 1898 en bouwde in de afgelopen 120 jaar een hechte band op met de Leuthse dorpsgemeenschap. DES groeide vanuit de achterkamer uit tot een volwassen vereniging met een eigen pand en diverse geledingen zoals slagwerkgroep, fanfare-orkest, jeugdorkest, dweilorkest en een eigen jeugdopleiding.  Anno 2018 is DES een moderne vereniging voor jong en oud, die mee probeert te gaan met zijn tijd. 

Uit DES zijn verschillende andere muziekgezelschappen voort gekomen zoals The River Swallows, de Fraps, de Fustenlichters en DES Dwaas. De Fraps is nog steeds muzikaal actief en bestaat inmiddels 50 jaar: een vaste waarde voor de regio. De Fraps - met muzikanten uit de wijde regio - richt zich op de Tsjechische en Böhmische muziek en is tot buiten de landsgrenzen. De kapel heeft zelfs een eigen fanclub. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen