Volledig scherm
Videostill van de vernieling aan een bestelbusje in Nijmegen. © Politie

Deze man vernielde in één jaar acht keer dezelfde bestelbus in Nijmegen

NIJMEGEN - Een onverlaat koestert een diepe wrok tegen een witte bestelbus in Nijmegen. Of logischer; tegen de eigenaar van de bus. In twaalf maanden tijd vernielde een man de bedrijfsbus acht keer. Volgens een wijkagent zijn vooral de spiegels en ruitenwissers het doelwit.

Eén man moet verantwoordelijk zijn voor de vernielingen, dat kan haast niet anders volgens de wijkagent van Bottendaal. Vanaf augustus 2018 is de bedrijfsbus acht keer toegetakeld, terwijl andere geparkeerde auto’s in de straat ongemoeid zijn gelaten. 

Eigenaar ten einde raad

De wijkagent: ,,De eigenaar van de bus is ten einde raad. Het kan geen toeval zijn. Maar over het motief hebben we geen idee.’’

De dader is een aantal keer te zien op camerabeelden. Die van 25 augustus van dit jaar rond kwart voor elf ’s avonds zijn het best. Daarop is te zien dat hij een spiegel sloopt van de bus, die dan staat geparkeerd aan de Piet Heinstraat. De man gaat op de spiegel aan de bijrijderskant hangen tot die afbreekt. Vermoedelijk pakt hij het zo voorzichtig aan om zo min mogelijk geluid te maken.

De beelden zijn deze week in overleg met het openbaar ministerie naar buiten gebracht om de dader te pakken te krijgen. Tot op heden heeft dat nog niet tot een arrestatie geleid.

De man is 31 augustus ook op beveiligingsbeelden in Bottendaal gezien. Maar op de bestelbus, die toen wel is vernield, stonden die dag geen camera’s gericht. Ook een aantal weken geleden is de auto nog een keer te grazen genomen. De man slaat ’s avonds of ’s nachts toe. ,,Maar er zit verder geen patroon in’’, aldus de wijkagent.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen