Volledig scherm
Ilse Verburgh, scheidend directeur van cultureel centrum De Lindenberg in Nijmegen. © Paul Rapp

Directeur en bestuur stappen op bij De Lindenberg in Nijmegen

NIJMEGEN - Ilse Verburgh, directeur-bestuurder van De Lindenberg, en de Raad van Toezicht treden terug. De belangrijkste reden van deze stap is de interne onrust. Die brengt volgens de bestuurders de continuïteit van het Nijmeegse cultureel centrum in gevaar.

Dit melden zij in een persbericht.

Weerstand

Hierin staat: 'Er is sprake van toenemende personele spanningen in de organisatie. De Raad van Toezicht en de bestuurder hebben vastgesteld dat de weerstand bij een deel van de medewerkers erg groot is en blijft. De voortdurende onrust brengt de continuïteit op langere termijn in gevaar en trekt een grote wissel op iedereen.'

Ilse Verburgh legt haar werkzaamheden als directeur-bestuurder met onmiddellijke ingang neer. Arie Keijzer neemt haar verantwoordelijkheden op interim-basis over vanaf 14 november. Hij is al enige tijd als interim-manager binnen de Lindenberg actief en heeft veel ervaring in de branche.

Koers

De Raad van Toezicht heeft Verburgh bij haar aantreden medio 2014 de opdracht gegeven om binnen de bestaande financiële ruimte een nieuwe koers en organisatiestructuur gestalte te geven. De Raad van Toezicht is tevreden over hoe zij deze beleidslijn heeft uitgevoerd.

Het veranderingsproces stuitte op weerstand binnen de organisatie. Managers zegden in augustus het vertrouwen op in de directeur. Zij zijn met verlof gestuurd en vervangen door interim-managers. Ook onder het personeel was geen vertrouwen.

De Raad van Toezicht en de ondernemingsraad steunden de directeur. Behalve Verburgh treedt ook het Raad van Toezicht terug. De ondernemingsraad beraadt zich nog.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen