Minister van Binnenlandse Zaken Kaja Ollongren spreekt de Ien Dales Lezing uit, vrijdagavond op het stadhuis van Nijmegen.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Kaja Ollongren spreekt de Ien Dales Lezing uit, vrijdagavond op het stadhuis van Nijmegen. © Gerard Verschooten

Dit zei Ollongren letterlijk
over Baudet in Dales Lezing

NIJMEGEN - Thierry Baudet heeft zaterdag aangifte gedaan tegen D66-minister Kajsa Ollongren  van Binnenlandse Zaken. Ollongren haalde vrijdagavond in Nijmegen, waar ze de Dales Lezing uitsprak, uit naar de voorman van Forum voor Democratie. Maar wat zei de minister letterlijk over Baudet, Wilders, Fortuyn, het gevaar van populisme en 'het praten over rassen in het politieke debat'? En in welke context?

 1. 1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee
  PREMIUM

  1,5 meter afstand bewaren? Deze slimme blauwe lijn loopt met je mee

  Je loopt een drukke ruimte binnen. Zeg, een stationshal of een beurs. Wanneer een andere bezoeker nadert, verschijnt er plotseling een blauwe streep op de vloer. Komt die persoon binnen de 1,5 meter afstand, dan komen er kronkels in de lijn. Als de afstand weer 1,5 meter is, trekt de lijn recht. Kunstenaar Jólan van der Wiel ontwikkelde het idee met Nick Verstand. In innovatiecentrum Civon in Ulft is inmiddels een werkende versie van het ‘smart distancing system’ te zien.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt
  Play

  Dr. Fauci voelt zich 'bevrijd' nu hij met president Biden werkt

 2. Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari
  Play

  Dit was Nederland vandaag: vrijdag 22 januari