Volledig scherm
© Thinkstock

Dit zijn de 3 grootste ergernissen van je geliefde

NIJMEGEN - Waaraan ergeren Nederlanders zich het meeste bij hun partner? Roos Vonk, hoogleraar sociale psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, inventariseerde de grootste irritaties. Ze concludeert dat de ernstigste ergernissen in de communicatie liggen. 

766 mensen gaven anoniem  door wat ze het allerirritantste vinden aan hun partner of hun ex. Respondenten werden geworven via sociale media, Psychologie Magazine en Radio538. Aan het onderzoek deden 99 mannen en 554 vrouwen van 18 tot 75 jaar mee.  

Vrouwen over hun man

1. Niet luisteren
Bijna een kwart van de vrouwelijke respondenten ergert zich aan een partner die bezig is met een boek, smartphone of tablet, en daarmee doorgaat terwijl zij iets wil bespreken. Met name wanneer de partner in kwestie vervolgens doodleuk zegt: 'Ja, maar ik hoor je wel.' Daarmee behaalt deze ergernis de eerste plaats.

2. Afwas
Op nummer 2 bij vrouwen staat de afwas laten slingeren. Of het nu gaat om het in de gootsteen te laten staan of het laten slingeren op tafel of op de bank.

3. Smartphone
De nummer drie hangt samen met nummer één: schermgebruik (smartphone of tablet) aan tafel, in een café of restaurant of als er bezoek is.

Mannen over hun vrouw

1. Autorijden
De grootste ergernis van mannen is de aanwijzingen die hun vrouwen geven tijdens het autorijden.

2. Opruimen
Op nummer twee van mannen staat het niet kunnen terugvinden van spullen, omdat hun partner ze heeft 'opgeruimd'.

3. Babbelen
Op nummer drie staat babbelen. Mannen ergeren zich eraan dat hun vrouw een kwartier doet over een verhaal van 20 seconden en dat ze eindeloos uitweiden over details.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Megaknuffel voor Stevenskerk betaalt zich alsnog uit
    PREMIUM
    ´t Plein

    Megaknuf­fel voor Stevens­kerk betaalt zich alsnog uit

    Eindelijk komt er geld van het rijk voor de restauratie van de Stevenskerk: 5,5 miljoen euro. Een godsgeschenk noemen sommigen het al. In 2011 en 2012 lagen er al aanvragen, maar Den Haag gaf geen cent. De stichting die dit eeuwenoude rijksmonument, het icoon van Nijmegen, beheert, mopperde flink. Maar wat de organisatie vooral deed was het bundelen van krachten om de historie van de Stevenskerk én de bijzondere mogelijkheden als ontmoetingscentrum nogmaals voor het voetlicht te brengen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen