Omslag van het boek 'Krijgen we weer les?' van Paula van Manen.
Volledig scherm
PREMIUM
Omslag van het boek 'Krijgen we weer les?' van Paula van Manen. © Uitgeverij Scriptum

Docent ROC Nijmegen geschorst na kritisch boek over lesmethode

Een docent van ROC Nijmegen, Paula van Manen, is al sinds begin december geschorst door haar schoolleiding. Reden volgens de directie is dat ze een kritisch boek heeft geschreven over een in 2017 geïntroduceerde lesmethode: gepersonaliseerd onderwijs. De schoolleiding heeft haar dat niet in dank afgenomen en maatregelen genomen.

Van Manen noemt de naam van de school niet in haar boek ‘Wanneer krijgen we weer les’? Voor docenten en studenten van ROC Nijmegen is echter glashelder dat ze put uit eigen schoolervaringen. Sommige medewerkers worden achter de pseudoniemen herkend en op de inhoud van het boek aangesproken.

De schorsing heeft het nodige tumult op school veroorzaakt. ‘BELACHELIJK!!!!!’, typeert een collega van Van Manen de schorsing. Volgens deze docent is de schorsing een aantasting van de vrijheid van meningsuiting. ‘Goed dat deze collega deze situatie aan de kaak stelt, want studenten zijn er de dupe van.’ Om daaraan toe te voegen: ‘Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik dit bericht anoniem naar jullie stuur. Ik wil niet de volgende zijn die geschorst wordt!’ 

Een ander deel meent dat de docent juist terecht tot de orde is geroepen. Ze zou de school nodeloos in een kwaad daglicht stellen. Ook het feit dat Van Manen bepaalde personen te herkenbaar neerzet, wordt haar niet in dank afgenomen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Nijmegen